Udgivet d. 15. oktober 2021 kl. 13:00 af NEM Forsikring A/S

Udenrigsministeriets rejsevejledninger normaliseres den 15. oktober 2021. Det betyder også, at din rejseforsikring fra på fredag dækker som normalt. Husk dog altid at tjekke lokale regler.

Ifølge en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet normaliseres de nuværende rejsevejledninger, så de ikke længere farvemarkeres efter COVID-19 smitte i et land, men efter de normale sikkerhedsfaktorer, som f.eks. terror, krig, uro m.v.

Det skyldes bl.a., at meget store dele af den danske befolkning nu er færdigvaccinerede, og vaccineudrulningen i Europa er kommet langt.

I forhold til rejseforsikringer, dækker NEM Forsikring som normalt fra på fredag – dvs. som i tiden før Corona.

En rejseforsikring dækker primært, hvis du selv bliver akut syg eller kommer til skade på rejsen.

Der er stadig forskel på, hvordan du er dækket, hvis du f.eks. må afbestille din rejse, fordi Udenrigsministeriet fraråder rejser til destinationen, efter du har bestilt rejsen. Desuden kan der stadig gælde begrænsninger, hvis du rejser til et land, som Udenrigsministeriet fraråder rejser til af sikkerhedsmæssige årsager.

Du skal være opmærksom på, at mange lande stadig har COVID-19 restriktioner i større eller mindre grad, hvilket kan have betydning både for din rejseforsikring og din afbestillingsforsikring.

Vi anbefaler derfor, at du tjekker sikkerhedsniveauet i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og rejsemålets indrejseregler på ambassadernes COVID-19 hjemmesider, inden du bestiller en rejse.

Hvis du ikke er vaccineret, skal du være særligt opmærksom på, at flere lande fortsat ikke tillader indrejse.

Du kan se Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/

På denne side kan du også blive guidet videre til de enkelte ambassaders hjemmesider.
Udenrigsministeriets rejsevejledninger normaliseres den 15. oktober 2021