Udgivet d. 28. juni 2016 kl. 17:02 af Nem Forsikring

Hvis uheldet er ude, er der hjælp at hente fra Rødt Kort-ordningen. Download app’en, der gør det nemt at tilkalde hjælp på vejene langt væk fra Danmark, råder Forsikringsoplysningen.
Har du kaskoforsikret din bil, indeholder forsikringen også redningshjælp i udlandet (Rødt kort-ordning).

- Har du en smartphone, kan du hente det røde kort som app. App’en er gratis, og med den kan du nemt tilkalde hjælp, hvis uheldet er ude. Det er også en god ide at gemme telefonnummeret til SOS International på mindst én mobiltelefon, inden I kører hjemmefra, lyder rådet fra Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Hvis ikke du har en smartphone, kan du blot medbringe telefonnummeret til SOS International +45 70 10 50 52. Det er ikke nødvendigt at medbringe selve kortet i fysisk form.

Bliver du ramt af uheld på ferien, sørger SOS International for vejhjælp på stedet, hjælp til bugsering til nærmeste værksted, hjælp til at komme videre med en lejebil og meget andet. Bruger du app’en til at anmelde dit uheld, så sender app’en din nøjagtige geografiske position til SOS International.

Har du ikke en kaskoforsikring til din bil, så overvej i stedet at købe et abonnement, der sikrer dig vejhjælp i udlandet.

Det grønne kort
Det grønne kort er bevis på, at din bil er ansvarsforsikret, når du kører i udlandet.

- Rejser du uden for EU, så tjek, om du skal have det grønne kort med på turen. Du behøver ikke tage det med, når du kører på bilferie i EU-lande samt Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien, siger Anja Lintrup Sørensen.

Registreringsattest (del I) skal med
Det er desuden vigtigt at have bilens originale registreringsattest med - men kun del I af attesten (der ikke kan bruges til omregistrering). Den skal man nemlig kunne vise frem, hvis politiet beder om det. Det samme gælder på din campingvogn.

Har du en registreringsattest af den gamle model (før december 2005), skal du tage hele den originale attest med. Men husk ikke at efterlade den i bilen.

Gode råd
- Sørg for, at der er fyldt sprinklervæske på bilen, samt at dæktryk, oliestand m.m. er tjekket, inden du kører hjemmefra.
- Husk pas, kørekort, det blå kort og original registreringsattest (del I).
- Ved bilferie uden for EU, så tjek, om du skal have det grønne kort med.
- Hent Rødt kort app’en til din smartphone eller medbring telefonnummeret til SOS International +45 70 10 50 52
- Hav altid en førstehjælpskasse i din bil
- Hav styr på færdselsregler, hastighedsgrænser og andre krav til bilen og dens udstyr i de lande, du skal køre i.

Publiceret/opdateret af Forsikring & Pension, 22-06-2016
På bilferien er redningsforsikringen din bedste ven