Udgivet d. 16. marts 2016 kl. 16:16 af Nem Forsikring

Med Bakkens åbning bliver en ny motorcykelsæson for alvor skudt i gang. Vær opmærksom på, at dine køreevner måske er lidt rustne efter vinterpausen, så kør efter forholdene, og sørg for, at du er godt ulykkesforsikret, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.?
?På torsdag bliver Bakkens åbning markeret af mange motorcyklister. Men sæsonstarten kan ende med at være knap så sjov, hvis du kører galt på din motorcykel.

- Nogle motorcyklister er måske lidt ude af træning, når de finder motorcyklen frem til de første køreture. Billisterne skal måske også vænne sig til, at der er flere motorcykler på vejene igen. Risikoen for uheld er derfor større. Det er at værd at huske på, inden du giver den for meget gas, siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.

Husk dig selv
Alene fra 2010 til og med 2014 var der ifølge Rådet for Sikker Trafik 884 alvorlige motorcykelulykker med dræbte eller alvorligt tilskadekomne.

Men din motorcykelforsikring dækker ikke, hvis du selv kommer til skade på motorcyklen. Her har du i stedet brug for en ulykkesforsikring eller en førerulykkesforsikring.

Vær samtidig opmærksom på, at du hos nogle forsikringsselskaber skal købe en ekstra dækning på din ulykkesforsikring for at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade på motorcykel. Tjek derfor dine forsikringsvilkår, og spørg dit forsikringsselskab, om du kan udvide din forsikring.

Dyre vinterskader
Sidste år var der i alt 2.156 kaskoskader med motorcykler indblandet. Det er en lille stigning på ca. 6 pct. i forhold til året før, hvor forsikringsselskaberne fik 2.037 anmeldelser.

- Der sker helt naturligt færre skader i vintersæsonen, men statistikken viser, at de enkelte skader er mere alvorlige end i den resterende del af året. Vintervejr og motorcykelkørsel kan være en farlig kombination, siger Anja Lintrup Sørensen.

Kilde: Forsikring & Pension

(Billedet er venligst udlånt af en af NEM Forsikrings ansatte)
Motorcykelsæsonen står for døren - kom godt fra start