Udgivet d. 14. februar 2020 kl. 14:33 af Nem Forsikring

I forbindelse med spredningen af Coronavirus har vi besluttet, at vi med øjeblikkelig virkning ændrer betingelserne for afbestillingsforsikringen, så vi dækker afbestilling af rejser til (områder af) lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder indrejse på grund af epidemi.Det betyder, at hvis du har booket og betalt en rejse til områder, hvor indrejse frarådes på grund af Coronavirus, så dækker din afbestillingsforsikring aflysning af din rejse og ophold.

Det er dog en betingelse, at du har bestilt rejsen, inden indrejse i området blev frarådet, og at rejseanbefalingen fortsat er gældende 48 timer før din afrejse.

Rejseforsikringen dækker de udgifter, som du ikke får refunderet af din rejsearrangør.

Hvis du snart skal rejse til udlandet, så opfordrer vi til, at du løbende holder dig opdateret om situationen via Udenrigsministeriets rejsevejledninger, samt kontakter din rejsearrangør for at høre, hvordan du skal forholde dig.

Du kan læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger her


Vi beder dig om at kontakte din rejsearrangør, før du kontakter os (SOS). Nogle flyselskaber og rejsebureauer har allerede åbnet for ombooking og refusion. Tjek dette med dit flyselskab eller rejsearrangør.


Er du allerede i et område, hvor der er tilfælde af Coronavirus?


Hvis Udenrigsministeriet anbefaler evakuering fra det område, du befinder dig i, vil du være dækket af forsikringen. Vi dækker, hvis din rejsearrangør eller myndighederne ikke hjælper dig.

Situationen i området kan dog være sådan, at udrejse fra området/landet ikke kan lade sig gøre på grund af restriktioner for at begrænse smittefaren. Vi kan derfor ikke garantere, at evakuering er mulig her og nu.

Hvis du er i et sådant område i udlandet nu, så opfordrer vi ligeledes til, at du følger de lokale myndigheders anvisninger og holder dig godt orienteret via lokale og internationale nyhedsmedier. Du bør også være tilmeldt Udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk.

Vi dækker evakuering, hvis du har en aktiv rejseforsikring. Ved afbestilling kræver det, at du har valgt afbestillingsdækning på din rejseforsikring.

Du kan læse betingelserne for rejse- og afbestillingsforsikring her

Kontakt SOS International


SOS International behandler skader for os på rejse- og afbestillingsforsikringen.

Hvis du er i et område, hvor der er tilfælde af Coronavirus og har brug for hjælp, kan du kontakte SOS International på telefon +45 38 48 89 80.

Ønsker du vejledning i forhold til eventuel afbestilling af din rejse, kan du kontakte SOS på telefon (+45) 3848 8642.
Afbestilling af rejser til Kina