Udgivet d. 23. januar 2015 kl. 08:54 af Nem Forsikring

Det er dejligt med skiferie - og det er lige nu højsæson for turene i pisterne.

Det er vigtigt, at du har din rejseforsikring på plads da det nye offentlige blå sygesikringskort dækker ikke altid tilstrækkeligt, hvis du kommer til skade i udlandet, og den dækker heller ikke hjemtransport.

Hvis du er uheldig og kommer til skade på din skiferie, kan du være berettiget til erstatning - og det er vigtigt, at du sørger for at få alle de nødvendige oplysninger med hjem.

Berit Møller Lenschow, der er advokat hos Erstatningsgruppen i ADVODAN. giver her seks gode råd til, hvordan du sikrer dig til skiferien, og hvad du gør, hvis uheldet er ude.

1. Husk det blå sygesikringskort
Med det blå sygesikringskort er du sikret samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i – hverken mere eller mindre. I nogle tilfælde betyder det, at der er en vis egenbetaling for lægebehandling og hospitalsophold, hvis du kommer til skade. Brækker du fx benet på skiferien, risikerer du selv at skulle betale for hospitalsopholdet.

Når du kommer hjem, får du kun refunderet udgifterne til behandlingen, hvis den også er omfattet af den offentlige forsikring på feriedestinationen. Derfor er det vigtigt, at du forholder dig til, om der kan være brug for en supplerende rejseforsikring. På hjemmesiden huskdetblaa.dk kan du se, hvor stor egenbetalingen er på din ski-destination.

2. Tegn privat rejse- og ulykkesforsikringer
Har du ikke allerede en privat rejseforsikring, der dækker dig på skiferien, så er det en god idé, at du tegner en, før din ferie starter. Du skal sørge for, at rejseforsikringen dækker hjemtransport og lægebehandling i tilfælde af uheld på skiferien.
Kommer du ud for en skiulykke, der giver varige mén, er det din ulykkesforsikring, der dækker og udbetaler erstatning. Har du derfor ikke allerede en ulykkesforsikring, bør du få tegnet en, inden du tager på skiferie.

3. Bær bevis på at du er forsikret
Det er en fordel at have forsikringsoplysningerne på dig, når du står på ski. Nogle steder vil lægerne ikke behandle dig, før de har garanti for, at der er dækning.

4. Få alle oplysninger med hjem
Hvis du kommer til skade, er det en god idé at få navne og kontaktoplysninger på vidner, der kan bekræfte ulykken. Og hvis der er andre implicerede, skal du forhøre dig, om de har en ansvarsforsikring og få de relevante oplysninger med det samme. Du kan ikke løbe an på, at de er til at kontakte, når du kommer hjem og skal bruge oplysningerne.

5. Få lægejournalen med hjem
Du skal også skal sørge for at få lægejournalen med hjem, hvis du bliver behandlet af en læge i udlandet. Det kan være svært at få udleveret papirer fra et andet land efterfølgende, og lægejournalen er vigtig dokumentation, hvis der er tale om en erstatningssag.

6. Anmeld skaden korrekt.
Når du er kommet hjem, skal du anmelde skaden de rigtige steder. Du skal sikre dig, at du er meget præcis, når du beskriver skaden, og at du får alt med i første gang. Har du først sendt beskrivelsen af sted, er den vanskelig at lave om.
6 gode råd hvis du kommer til skade på skiferien