Udgivet d. 19. januar 2017 kl. 10:45 af Nem Forsikring

Det Kriminalpræventive Råd har netop startet en kampagne, der skal gøre det sværere for indbrudstyve at sælge stjålne effekter og samtidig hjælpe folk til at undgå at købe hælervarer.

Det Kriminalpræventive Råd har udviklet en hjemmeside, der kan gøre det svært for tyvene at sælge de ting, som du har fået stjålet.

Hvis du har haft indbrud, kan du på hjemmesiden www.vikøberikkeindbrud.dk registrere de vigtigste ejendele, tyven stjal fra dit hus. Dit opslag lægges anonymt på Det Kriminalpræventive Råds facebookside og deles med facebook-brugere i dit postnummer. Så kan folk i nærheden af dig sige fra, hvis de får tilbudt dine ting.
Du kan derfor være med til at forebygge indbrud og hæleri ved at registrere dine stjålne ejendele på www.vikøberikkeindbrud.dk. (dine personlige oplysninger bliver ikke videregivet eller brugt på Facebook).

Man kan sagtens komme til at købe en stjålen vare uden at vide det, og det kan være svært at opdage, om en vare kommer fra et indbrud. Hvis du følger Det Kriminalpræventive Råds to simple handleregler, kan du mindske risikoen for at blive ufrivillig hæler:
- Brug MobilePay, når du handler brugte varer
- Kig efter NemID hos sælger, når du handler brugt på nettet

Hvorfor disse to handleregler?
Tyven vil gerne sælge sin stjålne varer så hurtigt som muligt, og han vil helst handle med kontanter. Kontakter kan nemlig ikke spores af politiet. Det kan et CPR-nummer til gengæld, og derfor har tyve sjældent lyst til at handle via MobilePay. Man kan naturligvis også anvende andre elektroniske betalingsformer

Ved at kigge efter NemID, når du handler brugte varer på nettet, er du sikker på, hvem sælger er. På de salgsplatforme, hvor du ikke kan NemID-validere, kan du med fordel altid benytte den første handleregel: Brug MobilePay.

Læs mere om kampagnen på www.vikøberikkeindbrud.dk og på Det Kriminalpræventive Råds facebookside.
”Ødelæg tyvens dag”